Запіканка з персиків, ананаса та кураги

  ,   

21 Листопада, 2016

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

 

  • Yields: 8 порцій

Ingredients

ЗАПІКАНКА:

Персики морожені без цукру - 450 г

Ананас свіжий, нарізаний кубиками - 2 склянки

Курага нарізана - 0,5 склянки

Концентрат ананасового соку без цукру - 0,25 склянки

Борошно вівсяне - 0,25 склянки

Кориця - 0,5 ч. ложки

Мускатний горіх мелений - 1/8 ч. ложки

Сіль велика - 0,25 ч. ложки

Антипригарний кулінарний спрей або ріпакова олія

ПОСИПКА:

Борошно вівсяне - 1/3 склянки

Крупа вівсяна - 1/3 склянки

Пшеничні зерна смажені - 0,25 склянки

Олія ріпакова - 3 ст. ложки

Горіхи пекан рубані - 2 ст. ложки

Концентрат ананасового соку без цукру - 2 ст. ложки

Сіль - 1/8 ч. ложки

Directions

1Розігріти духовку до 190°C.

2Змішати нарізані шматочками персики, нарізаний кубиками ананас, нарізану курагу, концентрат ананасового соку без цукру, вівсяне борошно, корицю, мелений мускатний горіх і крупну сіль. Викласти масу в форму для випічки, оброблену кулінарним спреєм або змащену олією.

3Змішати інгредієнти для приготування посипки. Викласти поверх фруктів і поставити запіканку в духовку на 30-35 хвилин.

Використовуючи морожені і заздалегідь нарізані свіжі та сушені фрукти, можна приготувати цю страву за лічені хвилини.
Для посипання можна взяти суміш вівсяної крупи, горіхів і зерен пшениці.
Невелика кількість концентрованого ананасового соку додасть страві солодкий смак.

Більш ніж на 30% забезпечує добову потребу у вітаміні Е.
При діабеті. Еквівалентно 1 порції фруктів, 1 порції крохмалевмісних продуктів і 1,5 порції жирів. Без додавання цукру.
При обмеженні споживання натрію. Не додавати сіль, щоб зменшити кількість натрію. Містить 454 мг калію.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size150 г
Calories212 ккал
Sodium90 мг
Protein4,3 г
Cholesterol0 г
Total Fat7,7 г
Saturated Fat0,59 г
Polyunsaturated Fat2,23 г
Monounsaturated Fat0,4 г
Trans Fat0,01 г
Total Carbohydrates34 г
Dietary Fiber4,9 г