Запіканка рибна під соусом
запіканки, страви з морепродуктів, страви з риби лікувальне харчування
7 Листопада, 2017
171 рецепт для повышения иммунитета (Еда, которая лечит)
Ingredients
Зубатка - 450 г філе
Картопля - 450 г
Цукіні - 1 шт. середнього розміру
Батат - 225 г
Креветки заморожені очищені - 125 г
Борошно - 50 г
Кріп - 1 пучок
Молоко - 450 мл
Бульйон овочевий - 150 мл
Масло вершкове - 3 ст. ложки
Лимон - 1 ст. ложка соку
Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
Сіль морська - 0,25 ч. ложки
Directions
1Духовку попередньо розігріти до 180°C.
2Картоплю і батат очистити та відварити цілими, якщо батат великий - нарізати на 2‑3 частини (розварювати не потрібно, готувати тільки до м'якості - не більше 10 хвилин).
3Кріп подрібнити. Рибу нарізати на шматочки.
4СОУС: Розігріти в сковороді 2 ст. ложки вершкового масла, додати борошно, перемішати, а потім повільно влити бульйон, молоко та лимонний сік. Довести до кипіння і уварювати соус 1‑2 хвилини, поки він не загусне.
5Зняти сковороду з вогню і додати в соус нарізану рибу і, за бажання, креветки. Всипати половину подрібненого кропу, посолити, поперчити, все перемішати та покласти у форму для запікання.
6Цукіні, готову картоплю і батат натерти на тертці, перемішати та покласти зверху на рибу в соусі. Залишки вершкового масла нагріти, полити ним зверху запіканку, посолити, поперчити та поставити в розігріту духовку на 25 хвилин, щоб картопля зазолотилася.
Дієта для підвищення імунітету