Запіканка рисова зі сливами
запіканки духовка, здорове харчування, мультиварка
1 Березня, 2017
- 155 рецептов для здоровья сосудов / 190 рецептов для здоровья гипертоника (Еда, которая лечит)
- 50 000 избранных рецептов для мультиварки
Ingredients
У ДУХОВЦІ:
Рис - 350 г
Молоко - 1 л
Сливи - 300 г
Цукрова пудра - 100 г
Борошно пшеничне - 1 ст. ложка
Масло вершкове - 1 ст. ложка
Яйця - 3 шт.
Лимон - 1 ст. ложка тертої цедри
Ванільний цукор
Сіль
Сухарі панірувальні
У МУЛЬТИВАРЦІ:
Рис - 250 г
Сливи - 200 г
Цукор - 50 г
Борошно - 20 г
Масло вершкове - 20 г
Лимон - 20 г цедри
Молоко - 600 мл
Яйця - 2 шт.
Directions
У ДУХОВЦІ:
1Рис бланшувати 5 хвилин.
2Залити рис гарячим молоком, посолити, зварити до готовності й охолодити.
3Білки відокремити від жовтків.
4Рис перемішати з маслом, ванільним цукром, дрібно нарізаними сливами, цедрою, яєчними жовтками. Яєчні білки збити з цукровою пудрою, додати борошно, перемішати, з'єднати з рисом.
5Рисову масу викласти у змащену маслом і посипану сухарями форму та запікати при 200°C до готовності.
6Запіканку подавати з киселем, варенням або джемом.
У МУЛЬТИВАРЦІ:
1Рис залити теплою водою та дати постояти 5-7 хвилин.
2Молоко нагріти на плиті, всипати рис і варити до готовності.
3Білки відокремити від жовтків.
4Готовий рис змішати з маслом, дрібно нарізаними сливами, яєчними жовтками та лимонною цедрою. Білки збити з цукром, додати борошно, рис і перемішати.
5Викласти суміш у чашу мультиварки, встановити режим «Випічка» та готувати до звукового сигналу.
Дієта з високим вмістом магнію для здоров'я судин, дієта при гіпертонії