Канедерлі – Хлібні кульки в бульйоні
перші страви італійська кухня з черствого хлібу
9 Червня, 2017
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ КАНЕДЕРЛІ:
Хліб білий черствий - 250 г
Сиров'ялена шинка (спік, прошутто або хамон, можна замінити беконом або корейкою) - 100 г
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 40 г
Молоко - 150 мл
Яйця - 3 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Масло вершкове - 40 г
Бульйон м'ясний - 2 л
Мускатний горіх тертий
Перець чорний мелений
Сіль
ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:
Яловичина (краще грудинка) - 500 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Петрушка - 1 корінь
Сіль
Directions
1Змішати виделкою в мисці яйця і молоко. Посолити і поперчити.
2Нарізати хліб кубиками зі стороною 1 см. Додати в суміш хлібні кубики і залишити на пару годин, періодично перемішуючи.
3Почистити цибулю. Нарізати цибулю і сиров'ялену шинку невеликими кубиками.
4Розтопити на сковороді вершкове масло, додати сиров'ялену шинку і цибулю, пасерувати суміш на середньому вогні кілька хвилин.
5Остудити цибулю і сиров'ялену шинку і додати їх у м'яку хлібну суміш, яка розмокла, разом з тертим мускатним горіхом і борошном. Перемішати всі інгредієнти і залишити суміш на 30 хвилин.
6Зліпити з суміші кульки діаметром приблизно 8 см. Щоб суміш не приставала до рук, слід змочити руки в холодній воді.
7Довести до кипіння бульйон. Опустити в бульйон канедерлі і варити їх на слабкому вогні приблизно 15 хвилин.
8Канедерлі подаються до столу гарячими в м'ясному бульйоні.
Страва з регіону Трентіно-Альто-Адідже