Канестреллі – фігурне печиво

      

23 Жовтня, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 250 г

Крохмаль картопляний - 250 г

Масло вершкове - 150 г

Яйця - 3 шт.

Лимон - 1 шт.

Цукрова пудра - 60 г

Сіль

ДЛЯ ПРИКРАСИ:

Цукрова пудра

Directions

1Відварити яйця круто. Відокремити білки від жовтків. Розім'яти жовтки виделкою.

2Обдати лимон окропом. Натерти цедру лимона. Біла частина шкірки гірчить, тому використовувати тільки жовту частину.

3Вершкове масло нарізати невеликими кубиками.

4Просіяти борошно та крохмаль через сито.

5Помістити в миску жовтки, борошно, крохмаль і вершкове масло. Замісити тісто.

6Додати до тіста цукрову пудру, цедру лимона, щіпку солі та ще раз вимісити тісто.

7Зробити з тіста кулю, загорнути її в харчову плівку і залишити на 1 годину в прохолодному місці.

8Розкачати тісто завтовшки 1 см і вирізати печиво у вигляді квіток з дірочкою в центрі за допомогою формочки для випічки.

9Розігріти духовку до 180°C.

10Помістити на деко папір для випікання. Викласти печиво на деко. Випікати печиво в духовці приблизно 15 хвилин. Печиво не иає підрум'янитися.

11Вийняти печиво з духовки, остудити і посипати цукровою пудрою.

Страва з провінції Лігурія

00:00