Кантуччі – тосканське печиво

      

18 Листопада, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

 

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 500 г

Масло вершкове - 100 г

Яйця - 6 шт.

Цукор - 300 г

Мигдаль очищений - 200 г

Розпушувач - 0,5 ч. ложки

Ванільна есенція - 1 ч. ложка (можна замінити ваніллю в стручках або ванільним цукром)

Сіль

Directions

1Розігріти духовку до 190°C. Викласти мигдаль на деко і помістити його в розігріту духовку на 5 хвилин. Дістати горіхи і остудити їх до кімнатної температури.

2Розбити в велику миску 4 яйця і 1 жовток, додати цукор і щіпку солі. Перемішати до утворення однорідної і кремоподібної маси.

3Додати м'яке масло, борошно, розпушувач і ванільну есенцію. Замісити тісто. Воно має вийти густим і тугим. Додати охолоджені горіхи.

4Сформувати з тіста плескаті «ковбаски».

5Розігріти духовку до 190°C. Змастити деко вершковим маслом. Викласти «ковбаски» з тіста на деко, змастити зверху яйцем і випікати в духовці 20-25 хвилин.

6Вийняти готові «ковбаски» з духовки і розрізати їх ще гарячими на шматочки товщиною 1,5 см.

7Викласти знову кантуччі на деко і підсушити їх ще 10-15 хвилин при 170°С.

Страва з регіону Тоскана

00:00