Картопля фарширована

  ,   

12 Серпня, 2017

Блюда фаршированные (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Картопля - 2 кг

Гриби - 240 г сушених або 900 г свіжих

Масло вершкове або олія - 50 г

Цибуля ріпчаста - 60 г

Борошно пшеничне - 10 г

Сіль

Перець мелений

Зелень

Сухарі мелені або

Сир твердий тертий

Directions

1Сушені гриби перебрати, промити і замочити в холодній воді на 3-4 години.

2Спекти картоплю в «мундирах» і, трохи остудивши, очистити.

3Замочені гриби ще раз промити та з'єднати з процідженою водою, в якій вони замочувалися. Варити без солі до розм'якшення грибів.

4Готові гриби вийняти з бульйону і дрібно нарізати.

5Свіжі гриби промити і нарізати.

6Борошно підсушити до появи запаху розжареного горіха, охолодити, розвести частиною грибного бульйону до консистенції рідкої сметани і варити 5 хвилин.

7Цибулю дрібно порубати, пасерувати на олії 5-7 хвилин, додати гриби і пасерувати все разом. Заправити сіллю, перцем, влити грибний соус і добре перемішати.

8У картоплі вийняти серцевину і заповнити її фаршем.

9Укласти картоплю на змащене маслом деко, посипати тертим сиром або сухарями і запекти в духовці при 220°С до утворення скоринки.

10При подачі посипати рубаною зеленню.

00:00