Качан фарширований
овочеві страви російська кухня духовка
23 Серпня, 2018
Из капусты и морковки (Семь поварят),
Русская кухня (Семь поварят)
- Cook: 2 hrs 30 mins
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Капуста білокачанна - 1 качан
ДЛЯ ФАРШУ:
Морква - 700 г
Цибуля ріпчаста - 300 г
Помідори - 300 г
Баклажани або перець солодкий - 250 г
Рис варений - 100 г
Яйця варені - 5 шт.
Олія - 100 г
ДЛЯ СОУСУ:
Бульйон м'ясний - 500 г
Сметана - 500 г
Борошно пшеничне - 50 г
Пюре томатне - 100 г
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Качан капусти, вирізавши качан, відварити у підсоленій воді до напівготовності. Розібрати на окремі листочки та зрізати черешки. Для фаршу овочі дрібно нарізати, обсмажити на олії, остудити та додати рис і рубані яйця, посолити, поперчити.
2На змочену водою полотняну серветку укласти найбільші листя черешками назовні, на них - частину фаршу, залишаючи з країв 2‑3 см; на фарш покласти листя меншого розміру і т. д.
3В середину покласти нерозібрану серцевину качана. Після цього краї серветки стягнути, надаючи качану первісну форму, і витримати в холодильнику 20 хвилин.
4СОУС: Борошно підсушити, трохи остудити і розвести бульйоном, довести до кипіння та з'єднати з кип'яченою сметаною. Варити соус, помішуючи, 7 хвилин. Томатне пюре уварити до половини початкового об'єму, з'єднати з соусом і дати закипіти, посолити, поперчити.
5На сковороду, змащену маслом, укласти качан, обережно звільнивши його від серветки, і обсмажити в духовці при 180°С до готовності, потім залити соусом і запікати до утворення скоринки.
6При подачі качан нарізати шматочками й оформити зеленню.