Каша гречана розсипчаста

    , , ,

29 Квітня, 2017

100 рецептов для омоложения. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

155 рецептов для здоровья сосудов
172 рецепта лучших блюд без глютена
250 рецептов для здоровья печени и очищения организма (Еда, которая лечит)

Ingredients

варіант І (з оливковою олією)

Гречана крупа - 3 ст. ложки

Оливкова олія - 1 ч. ложка

Вода - 150 мл

Сіль

варіант ІІ (з олією або вершковим маслом)

Гречана крупа - 80 г

Вода - 0,5 склянки

Олія або масло вершкове - 2 ч. ложки

варіант ІІI (з жиром)

Гречка - 200 г

Вода - 0,5 л

Жир - 1 ст. ложка

варіант IV (з вершковим маслом)

Крупа гречана - 480 г

Вода - 710 г

Масло вершкове - 60 г

Directions

варіант І (з оливковою олією)

1Перебрану крупу підсушити в духовці до червоного кольору.

2Засипати крупу в киплячу воду, посолити та варити під кришкою. Коли крупа розбухне, покласти олію.

3Потім на водяній бані під кришкою довести в духовці до готовності.

варіант ІІ (з олією або вершковим маслом)

1Гречану крупу перебрати, промити, залити окропом, туди ж додати частину олії або вершкового масла, варити на маленькому вогні до повного розварювання.

2Щоб каша вийшла розсипчастою, на 5 хвилин поставити її в розігріту до 160°С духовку.

3У готову кашу покласти залишки олії або вершкового масла.

варіант ІІI (з жиром)

1У киплячу воду додати жир і злегка просмажену гречку і проварити.

2Посуд із гречкою щільно закрити кришкою, помістити в гарячу духовку або продовжувати варити на водяній бані або на слабкому вогні, доки гречка не стане м'якою.

варіант IV (з вершковим маслом)

1Крупу перебрати, всипати в киплячу воду, з поверхні видалити піну і пустотілі зерна. Варити кашу при слабкому кипінні, помішуючи.

2Як тільки крупа набухне і вбере всю вологу, перемішування припинити, каструлю накрити кришкою і дати каші упріти в духовці або на поверхні плити при дуже слабкому нагріванні.

3Додати масло.

Дієта безглютенова, дієта з високим вмістом магнію для здоров'я судин (варіанти ІІI, IV)

00:00