Кекс цитрусовий у лимонній глазурі з білковим кремом
Кекс цитрусовий у лимонній глазурі з білковим кремом

Кекс цитрусовий у лимонній глазурі з білковим кремом

  ,   

5 Вересня, 2018

Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 240 г

Масло вершкове - 250 г

Сир (творог) високої жирності - 300 г

Цукор - 200 г

Яйця - 4 шт. великих

Лимони - 1 шт. (цедра + сік 0,5 лимона)

Апельсини - 1 шт.

Сода - 1 ч. ложка

Сіль

ДЛЯ БІЛКОВОГО КРЕМУ:

Яйця - 3 шт. середніх

Цукор - 200 г / 1 склянка

Вода кип'ячена - 100 мл / 0,5 склянки

Сіль - 1 щіпка

Лимонна кислота - на кінчику ножа

ГЛАЗУР:

Цукрова пудра - 200 г

Лимон - 100 мл соку + 2 ст. ложки цедри

ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ:

Перли кондитерські

Мастика кондитерська жовта

Directions

1Дрібною терткою зняти з цитрусів цедру, з половини лимона віджати сік. Масло розтерти з цукром до пишної білої маси. Не перестаючи розмішувати, вбити яйця по одному, розмішати та влити погашену лимонним соком соду, додати цитрусову цедру.

2За допомогою міксера змішати масляну масу з сиром (творогом). Додати сіль і просіяне борошно. Тісто акуратно вимісити.

3Випікати в духовці при 180° С близько 50 хвилин.

ГЛАЗУР:

1Перемішати цукрову пудру з 100 мл лимонного соку та зварити сироп на повільному вогні.

2Охолодити глазур, додати цедру і періодично опускати лопаточку в глазур і розтирати її об краї каструлі.

Кекс цитрусовий у лимонній глазурі з білковим кремом

КРЕМ БІЛКОВИЙ:

1Цукор змішати з водою в сотейнику з товстими стінками та поставити на повільний вогонь. Цукровий сироп довести до кипіння й уварити на повільному вогні до проби на кульку (кілька крапель сиропу охолодити в холодній воді та скачати між пальцями). Якщо вийшло - сироп готовий.

2Ретельно розділити жовтки та білки. Білки перед збиванням охолодити, посолити та додати лимонну кислоту. Ретельно збити міксером на високих оборотах до стану щільних піків.

3Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити цукровий сироп і продовжувати збивати масу до повного охолодження. Щоб білковий крем швидше охолонув, миску з кремом можна поставити на лід або в ємність з холодною водою.

ОФОРМЛЕННЯ:

1Дати кексам охолонути, облити розігрітою глазур'ю і остудити. Якщо шар глазурі виглядає нерівно, можна покрити кекси ще раз.

Кекс цитрусовий у лимонній глазурі з білковим кремом

2Після того як глазур застигне, на поверхню кожного кексу з кулінарного мішечка відсадити шапочку з білкового крему, увінчати її перлиною і викласти біля основи маленький бантик з жовтої мастики.

Кекс цитрусовий у лимонній глазурі з білковим кремом

00:00