Креветки, червона квасоля і солодка картопля, тушковані з овочами

    

7 Березня, 2018

Better Homes and Gardens Australia 2016 May

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 1 hr 15 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Олія оливкова extra virgin - 2 ст. ложки

Солодка картопля - 500 г

Селера - 2 стебла

Перець стручковий червоний - 1 шт.

Цибуля червона - 2 шт.

Часник - 2 зубчики

Томатна паста - 1 ст. ложка

Паприка солодка копчена - 2 ч. ложки

Насіння фенхелю - 2 ч. ложки

Лавровий лист свіжий - 1 шт.

Перець чилі - 1 щіпка сушених пластівців

Сіль морська у пластівцях

Перець чорний свіжоземлений

Бульйон курячий - 250 мл

Квасоля червона консервована - 425 г

Помідори консервовані - 400 г

Орегано - 2 ст. л. листя + для прикрашання

Креветки зелені - 500 г

ДЛЯ СЕРВІРУВАННЯ:

Сметана

Лаваш / піта

Лайм

Directions

1Розігріти духовку до 180°С. Налити олію у велику, широку жаростійку каструлю з кришкою. Додати нарізані шматочками 2 см солодку картоплю, селеру та перець, нарізану дрібними кубиками цибулю, роздавлений часник та томатну пасту. Помішати, потім додайте паприку, насіння фенхелю, лавровий лист і чилі. Добре струсонути, щоб овочі покрилися приправами, потім посолити та поперчити. Запікати 30 хвилин, перемішавши у середині приготування, або доки овочі не почнуть набувати коричневого кольору.

2Зняти з вогню та змішати з бульйоном, злитою та промитою квасолею, нарізаними консервованими помідорами та орегано. Закрити кришкою і повернути до духовки. Запікати ще 35 хвилин або доки овочі не стануть майже м'якими.

3Обережно перемішати з креветками, накрити кришкою та повернути до духовки на 10 хвилин або до готовності креветок.

4Прикрасити додатковим орегано та подавати зі сметаною, пітою і дольками лайму.

00:00