Курячі крильця на грилі

    

11 Березня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 - Better Homes and Gardens

  • Prep: 2 hrs 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 24 порції по 1 крильцю на кожну

Ingredients

Курячі крильця цілі — 24 шт. (близько 2,3 кг)

Маслянка (пахта) - 3 чашки

Соус гострий перцевий у пляшках - 2 ст. ложки

Палички з моркви та селери

Соус для крилець

Підлива для крилець (за бажанням)

ПОСИПКИ ДЛЯ КРИЛЕЦЬ:

ПОСИПКА ПІКАНТНА:

часниковий порошок - 1 ч. ложка

перець каєнський - 1 ст. ложка

перець чорний - 1 ст. ложка

орегано сушений подрібнений - 1 ст. ложка

ПОСИПКА ПРЯНА:

перець чорний - 1 ст. ложка

цибульний порошок - 1 ч. ложка

часниковий порошок - 1 ч. ложка

перець каєнський - 1 ч. ложка

чебрець сушений подрібнений - 1 ч. ложка

сіль - 0,5 ч. ложки

ПОСИПКА ЧИЛІ

паприка - 1 ст. ложка

кмин мелений - 1 ч. ложка

перець червоний мелений - 1 ч. ложка

сіль - 0,5 ч. ложки

коріандр мелений - 0,5 ч. ложки

перець чорний - 0,5 ч. ложки

перець каєнський - 0,25 ч. ложки

ПОСИПКА БАРБЕКЮ

цукор коричневий - 1 ст. ложка

перець чилі мелений - 1 ст. ложка

цибульний порошок - 2 ч. ложки

часникова сіль - 2 ч. ложки

паприка - 2 ч. ложки

гірчиця суха - 1 ч. ложка

перець каєнський - 1 ч. ложка

Directions

1Покласти курячі крильця у пластиковий пакет з застібкою, встановлений у неглибокому блюді. Залити маслянкою та гострим соусом. Зачинити пакет; перевернути, щоб крильця покрилися заливкою. Маринувати в холодильнику 2-8 годин, час від часу повертаючи пакет.

2Крила вийняти з маринаду та обсушити. Покласти в новий пластиковий пакет з застібкою. Посипати курячі крильця посипкою; запечатати пакет. Струснути пакет, щоб крильця покрилися приправами. При бажанні охолодити 6-24 годин.

3Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону. Покласти половину крил над піддоном. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 30 хвилин або поки курча не втратить рожевий колір, перевертаючи один раз. Перенести крильця у невеличку форму для пирога. Тримати в розігрітій до 150°С духовці під час приготування на грилі другої порції крилець.

4У дуже великій мисці перемішати крильця з соусом для крилець, щоб соус покрив крильця. Перекласти в сервірувальний посуд або на підніс. Подавати з однією або кількома підливками для крилець та паличками з моркви і селери.

ПОСИПКИ ДЛЯ КРИЛЕЦЬ:

1ПОСИПКА ПІКАНТНА: У невеликій мисці змішати часниковий порошок, каєнський перець, чорний перець, подрібнений сушений орегано. ПОСИПКА ПРЯНА: У невеликій мисці змішати чорний перець, цибульний порошок, часниковий порошок, каєнський перець, подрібнений сушений чебрець і сіль.

2ПОСИПКА ПРЯНА: У невеликій мисці змішати чорний перець, цибульний порошок, часниковий порошок, каєнський перець, подрібнений сушений чебрець і сіль.

3ПОСИПКА ЧИЛІ: У невеликій мисці змішати паприку, мелений кмин, мелений червоний перець, сіль, мелений коріандр, чорний перець і перець каєнський.

4ПОСИПКА БАРБЕКЮ: У невеликій мисці змішати коричневий цукор, перець чилі мелений; цибульний порошок, часникову сіль, паприку, суху гірчицю та каєнський перець.

ПІДГОТОВКА: 20 хвилин
МАРИНУВАННЯ: 2 години
СМАЖЕННЯ: 30 хвилин

00:00