Лазанья з овочами

    ,

17 Квітня, 2017

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Лазанья - 6 листів

Перець болгарський солодкий - 1 шт.

Цукіні - 1 шт.

Баклажани - 1 шт.

Цибуля червона - 1 шт. велика

Моцарела - 125 г

Томати у власному соку - 50 г

Бульйон овочевий - 50 мл

СОУС БЕШАМЕЛЬ:

Молоко - 1 л

Борошно - 75 г

Масло вершкове - 75 г

Мускатний горіх тертий - 1/6 ч. ложки

Сіль

Directions

1СОУС: Розтопити вершкове масло в сотейнику з товстим дном. Всипати борошно, підсмажити до появи слабкого горіхового аромату. Додати мускатний горіх, поступово влити молоко, щоб борошно повністю розчинилося. Довести до кипіння при безперервному помішуванні, посолити.

2Нарізати цукіні та баклажан кружальцями, червону очищену цибулю - кільцями. Видалити у солодкого болгарського перцю плодоніжки та насіння, нарізати довгими брусочками. Натерти сир на крупній тертці.

3Викласти половину томатів в форму для запікання, накрити 2 листами лазаньї. Викласти шарами баклажан, цибулю та солодкий болгарський перець. Полити 1/3 соусу бешамель, викласти 1/3 сиру, накрити 2 листами лазаньї. Викласти цукіні, зверху - ще 1/3 сиру, 1/3 соусу та 2 листи лазаньї.

4Додати решту томатів, соус бешамель і моцарелу. Залити бульйоном, запікати в розігрітій до 190°С духовці 15 хвилин.

00:00