Ingredients
1 варіант
Чай міцний зелений - 2 склянки
Сік лимонний - 1 склянка
Спирт очищений - 1 склянка
Сироп - 4 склянки
Есенція помаранчева або лимонна
2 варіант
Чай зелений - 6 ст. ложок
Цукор - 1 кг
Вода - 8 склянок
Спирт чистий (або шотландське віскі) - 4 склянки
Шафранова або зелена тинктура (настоянка лікарської речовини на спирті) - 2-3 краплі
3 варіант
Чайний відвар міцний - 450 мл
Спирт очищений - 1200 мл
Чай зелений - 160 г
Лимонна кірка - 2 г
Бодян, кориця - 0,5 ч. ложки
Цукор - 500 г
4 варіант
Чайний настій міцний - 3 ч. ложки чаю на 200 мл гарячої води
Лимон - 20-30 г свіжої цедри
Пряна суміш з трав - 2 ч. ложки
Горілка - 1 л
Сироп цукровий
Directions
1 варіант
1У міцний зелений чай налити проціджений лимонний сік, спирт, сироп. Додати кілька крапель есенції.
2 варіант
1Зварити сироп з цукру і води, профільтрувати, додати зелений чай, трохи нагріти і по охолодженні процідити. Додати чистий спирт або шотландське віскі, а також кілька крапель шафранової або зеленої тинктури.
3 варіант
1У очищений спирт опустити зелений чай, лимонну кірку, бодян, корицю. Дати настоятися 2 місяці, підсолодити, розчинити в міцному чайному відварі і процідити.
4 варіант
1Свіжу лимонну цедру змішати з пряною сумішшю з трав, додати міцний чайний настій, залити міцною горілкою і настоювати 6 тижнів. Потім додати цукровий сироп, розмішати і дати настоятися 2-3 дні. Лікер готовий до вживання.
2Його можна додавати в чай для ароматизації чайного напою.