Мус молочно-шоколадний
Мус молочно-шоколадний

Мус молочно-шоколадний

      

8 Вересня, 2018

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 3 hrs 45 mins
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

ДЛЯ МУСУ

Молоко - 250 мл / 1 склянка

Яйця - 2 великі жовтки

Шоколад молочний - 250 г

Вершки напівзбиті - 200 г

Желатин у пластинках - 10 г

ДЛЯ ТІСТА:

Цукор - 100 г / 0,5 склянки

Яйця - 3 шт. великих + 1 великий яєчний жовток

Борошно універсальне - 80 г / 2/3 склянки

Крохмаль картопляний або кукурудзяний - 20 г / 2,5 ст. ложки

Какао-порошок несолодкий - 15 г / 3 ст. ложки

ДЛЯ СИРОПУ:

Вода - 30 мл / 2 ст. ложки

Цукор - 80 г / 3/8 склянки

Ром або лікер - 35 мл /2,5 ст. ложки

Directions

1Нагріти духовку до 450°F (230°C). Застелити деко пергаментом.

ТІСТО ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ШАРУ:

1Просіяти разом борошно, крохмаль та какао.

2Відокремити жовтки від білків, збити яєчні білки у мисці з цукром.

3В іншій мисці яєчні жовтки перемішати виделкою. Вмішати до них яєчні білки, потім додати суміш борошна.

4Перекласти на деко та розподілити таким чином, щоб товщина суміші становила близько 1 см. Випікати 5‑7 хвилин.

СИРОП:

1Довести до кипіння в каструлі воду та цукор. Варити, доки цукор не розчиниться і зняти з вогню.

2Коли сироп охолоне, змішати з ромом і відкласти у бік.

МУС:

1Покласти нарізаний шоколад у миску.

2Розм'якшити желатин в мисці холодної води.

3Яєчні жовтки додати у молоко та варити на слабкому вогні, щоб пастеризувати суміш, постійно перемішуючи, до температури 185°F (85°C); перевірити миттєвим термометром. Прибрати з вогню.

4Віджати желатин і додати його в суміш так, щоб він розтанув. Негайно вилити суміш на подрібнений шоколад і ретельно перемішати, щоб отримати гладку, рівну фактуру. Дати охолонути до 86°F (30°C).

5Збити вершки, які мають залишатися досить м'якими, а потім акуратно вмішати їх кондитерським шпателем у шоколадну суміш.

ОФОРМЛЕННЯ:

1Щоб зібрати десерт, вистелити нижню і бокову частину роз'ємної форми тістом та просочити його сиропом. Наповнити мусом, згладити його шпателем і охолоджувати як мінімум 3 години.

2Вийняти з форми та прикрасити. За бажання, можна розкласти зверху шоколадні завитки.

Підготовка: 45 хвилин
Охолодження: 3 години
Приготування: 50 хвилин

00:00