Надіванка з французького тіста

      

11 Жовтня, 2017

Ольга Франко. Практична кухня

Ingredients

Мука - 0,5 кг

Яйця - 1 шт.

Коньяк - 1 чарка

Сіль

Масло - 200 г

НАЧИНКА І:

Мозок

Оцет

Мука - 1 ст. ложка

Бульйон

Лимон - 0,5 шт. (сік)

Яйця - 2 жовтки

Молоко - 3 ст. ложки

Мускат

Перець

Сіль

НАЧИНКА ІІ:

Курка або індик варені або печені + потрух

Мука - 1 ст. ложка

Бульйон або підлива з печені

Гриби свіжі або мариновані

Сметана

Лимон - 0,5 шт. (сік)

Перець

Сіль

НАЧИНКА ІІІ:

Риба варена або

М’ясо

Мука - 1 ст. ложка

Юшка

Гриби мариновані

Корнішони

Гірчиця

Сметана - 1 ст. ложка або

Яйця - 2 жовтки

НАЧИНКА ІV:

Цвітна капуста

Зелений горошок

Квасоля шпарагова (спаржева)

Або

Гриби та

Цибуля

Масло

Підлива біла вершкова

Масло

Булка

Directions

1Муку замісити з яйцем, додати чарку коньяку, посолити і влити стільки води, щоб тісто можна було розкачувати. Тоді тісто охолодити, щоб ствердло, і розкачати.

2Загорнути в нього розм’якшене масло і знову розкачати. Коли тісто буде товщиною в півпальця, скласти його вчетверо, охолодити і знову розкачати (так повторити 2‑3 рази).

3З охолодженого тіста витиснути склянкою кружечки. З половини кружечків меншою формою вийняти серединки. Скласти по два кружечки разом - зверху кружечок без серединки.

4Викласти на лист, зверху змастити жовтком і пекти в гарячій духовці.

5Серединки наповнити однією з начинок. Перед подачею на стіл ще раз припекти в духовці.

НАЧИНКА І:

1Зварений в оцтовій воді мозок охолодити; запражку з муки розвести бульйоном, додати сік з лимона, жовтки, збиті з молоком - усе це підігріти, але не варити.

2Тоді додати порізаний на кубики мозок, трохи мускату, суміш поперчити, посолити до смаку, вимішати і добре зігріти у ринці (чавунній поливаній посудині), яку поставити у посуд з гарячою водою.

НАЧИНКА ІІ:

1Залишки вареної або печеної курки, індика відділити від костей, порізати на шматочки і додати порізаний потрух.

2Білу запражку з муки розвести бульйоном або підливою з печені. Додати свіжі або мариновані гриби, сметану, сік лимона.

3Все це добре вимішати, посолити і поперчити.

НАЧИНКА ІІІ:

1З вареної риби вийняти кістки, порізати її на дрібні шматочки.

2Приготувати білу запражку, розвести її юшкою, додати трохи маринованих грибів, посічених корнішонів, гірчиці. Усе це прокип’ятити, додати сметану або жовтки, розведені з водою, і підігріти.

3Цією підливою залити рибу, поперчити і добре вимішати.

4Таку ж начинку можна робити і з м’яса.

НАЧИНКА ІV:

1Зварити цвітну капусту, зелений горошок, шпарагову (спаржеву) квасолю, відцідити, порізати кубиками, вимішати з білою вершковою підливою (ссілка), начинити тісто, зверху полити маслом з тертою булкою.

2Таку ж начинку роблять з печериць або будь-яких варених грибів з додаванням підсмаженої на маслі цибулі.

Надіванки можна випікати як маленькі, так і з суцільного шматка тіста.

00:00