Ньокі по-римськи (Gnocchi alla Romana)

      

13 Квітня, 2018

Это вкусно 2017 №10

Ingredients

Молоко - 4 склянки

Манна крупа - 1,5 склянки

Сир твердий дрібно натертий - 1,5 склянки

Масло вершкове - 8 ст. ложок

Яйця - 2 жовтки

Сіль

Directions

1Молоко довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального та додати манку, безперервно збиваючи. Варити кашу, помішуючи, 8‑10 хвилин (каша буде дуже густою).

2Потім зняти з вогню, додати 4 ст. ложки розм'якшеного масла та 0,5 склянки сиру, потім жовтки і ретельно перемішати. Посолити.

3Стіл або аркуш паперу для випічки злегка зволожити. Викласти на нього «кашу» і за допомогою лопатки розрівняти в пласт товщиною приблизно 1 см. Залишити на 40 хвилин, щоб підсохло і трохи затверділо.

4Духовку розігріти до 220°С. Форму для випічки змастити.

5З тіста вирізати кружальця. На дно форми викласти обрізки. Скропити розтопленим маслом, посипати сиром. Зверху лусочками викласти кружальця, знову скропити олією і посипати сиром. Продовжувати, доки не закінчаться інгредієнти. Чим менше шарів, тим смачніше.

6Випікати 15‑20 хвилин до золотистої скоринки.

7Подавати, посипавши сиром.

Раніше страву готували із залишків черствого хліба, в наші дні використовують манку.

00:00