Оладки з солодкої картоплі з проростками квасолі

  ,   

19 Травня, 2018

100 Weight Loss Bowls

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 25 mins

Ingredients

Картопля солодка - 1 шт.

Зелена цибуля - 2 стебла

Лимон - 0,5 шт (цедра)

Перець червоний у пластівцях - 1 щіпка

Сіль морська

Перець чорний свіжомелений

Яйця - 1 шт.

Борошно рисове або інше без глютену - 1 ст. ложка

Насіння льону - 1 ч. ложка

Олія оливкова - 0,5 ч. ложки

Цибуля червона - 0,25 шт.

Оцет рисовий - 1 ч. ложка

Цибуля-трибулька нарізана - 1 ч. ложка

Проростки квасолі - 1 склянка

Водяний крес - 1 жменька

Базилік - кілька листочків (за бажання)

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

Олія оливкова - 1 ч. ложка

Оцет винний білий - 0,5 ч. ложки

Гірчиця діжонська - 0,5 ч. ложки

Directions

1Перед нагріванням духовки до 400°F (200°C) поєднати у мисці очищену та натерту солодку картоплю, дрібно нарізану зелену цибулю, тонко терту лимонну цедру та пластівці червоного перцю, приправити сіллю та перцем. Змішати зі злегка збитими яйцями, рисовим борошном, лляним насінням. Сформувати суміш у 2 кульки, потім вирівняти її у форму оладків.

2Змастити деко оливковою олією, потім покласти на нього оладки. Випікати 10‑15 хвилин, а потім перевернути та випікати з іншого боку ще 10 хвилин, або доки вони не стануть золотисто-коричневими з обох боків.

3ЗАПРАВКА: Змішати в мисці оливкову олією, біле вином та діжонську гірчицю, приправити сіллю та перцем. Відкласти.

4Змішати у мисці нарізану червону цибулю, рисовий оцет та цибулю-трибульку.

5Розмістити оладки у чаші, потім додати суміш із червоної цибулі, проростків квасолі та водяного кресу. Скропити із заправкою і розсипати листя базиліка (за бажання).

Сніданок вихідного дня

00:00

Nutrition Facts

Calories430 калорій
Sodium253 мг
Protein16 г
Cholesterol213 мг
Sugar16 г
Total Fat12 г
Saturated Fat2,5 г
Total Carbohydrates59 г
Dietary Fiber11 г