Оливки по-асколанськи

    

22 Жовтня, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Оливки зелені великі (без кісточок) - 20 шт.

Оливкова олія extra virgin - 30 мл

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яловичина - 100 г

Свинина - 100 г

Курка - 100 г філе

Морква - 0,5 шт.

Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.

Селера - 50 г

Лимон - 1 шт.

Вино біле сухе - 150 мл

Пармезан (тертий) - 80 г

Хліб - 20 г

Яйця - 1 шт.

Мускатний горіх тертий

Гвоздика мелена

Перець чорний мелений

Сіль

ДЛЯ ПАНІРУВАННЯ:

Сухарі панірувальні - 100 г

Борошно пшеничне вищого ґатунку -100 г

Яйця - 2 шт.

Directions

НАЧИНКА

1Обдати лимон окропом. Натерти цедру лимона. Біла частина шкірки гірчить, тому слід використовувати тільки жовту частину.

2Почистити цибулю та моркву. Порізати дрібно селеру, цибулю та моркву.

3Нарізати м'ясо невеликими кубиками.

4Розігріти на сковороді оливкове масло, додати овочі, пасерувати пару хвилин.

5Додати м'ясо, обсмажити його на сильному вогні приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи суміш.

6Влити біле сухе вино і тушкувати на середньому вогні, поки вино повністю не випарується.

7Охолодити м'ясо до кімнатної температури.

8Подрібнити охолоджену суміш з овочів і м'яса за допомогою блендера.

9Розмочити у воді хліб.

10Додати до подрібненої суміші тертий пармезан, хліб, яйце, цедру лимона, спеції і все ретельно перемішати. У результаті має вийти суміш однорідної консистенції.

11Залишити начинку на 30 хвилин.

ОЛИВКИ:

1Розрізати оливки навпіл і начинити їх сумішшю.

2Збити яйця в невеликій мисці.

3Обкатати оливки в борошні, далі вмочити їх у збитих яйцях і тільки потім обсипати панірувальними сухарями, потім слід знову занурити оливки в збиті яйця і обсипати сухарями.

4Надати оливкам акуратну овальну форму.

5Охолодити готові оливки в морозильній камері 30 хвилин.

6Розігріти на сковороді оливкове масло і обсмажити оливки до золотистого кольору.

7Викласти готові оливки на паперовий рушник, щоб скло зайве масло.

8Оливки по-асколанськи подаються гарячими.

Страва з провінції Марке

00:00