Основа для піцци домашня

  

27 Жовтня, 2016

100 Best Grilling Recipes 2016 - Better Homes and Gardens

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 6 штук

Ingredients

Вода тепла (40-43°С) - 1 склянка

Мед - 1 ст. ложка

Дріжджі сухі активні - 1 упаковка

Борошно — 2,75 склянки

Сіль 3/4 ч. ложки

Олія оливкова - 3 ст. ложки

Directions

1У середній мисці змішати воду, мед і дріжджі. Дати постояти 5 хвилин або доки не спіниться.

2У той саме час у великій мисці змішати 2 склянки борошна та сіль. Додати в суміш дріжджі й олію. Поступово додавати решту борошно - стільки, скільки буде потрібно.

3Випустити тісто на злегка посипану борошном поверхню. Місити 5 хвилин або доки тісто не стане гладким і пружним, додатково додаючи лише стільки борошна, щоб запобігти прилипанню.

4Надати тісту форму кулі. Покласти в злегка змащену жиром миску, перевертаючи один раз. Накрити і дати піднятися в теплому місці до збільшення обсягу вдвічі (близько 1 години).

5Обім'яти тісто. Повернути на злегка посипаною борошном поверхню. Місити 2 хвилини, додатково додаючи лише стільки борошна, щоб запобігти прилипанню.

6Покласти в змащену миску. Накрити кришкою та дати піднятися в теплому місці доки не збільшиться майже вдвічі (близько 40 хвилин).

7Знов обім'яти тісто. Розділити на 6 порцій. Накрити кришкою і залишити принаймні на 10 хвилин.

8Перевернути великий аркуш паперу для випічки та на зворотній бік пензликом нанести олію. На підготовлений папір для випічки порціями викладати тісто, по одній за раз. Розкачати кожну порцію в коло діаметром близько 20 см.

9Випікати негайно або накрити іншим аркушем для випічки з вощеного або пергаментного паперу. Скласти круги з тіста між листами вощеного паперу або пергаменту на підготовленому папері для випічки.

10Охолоджувати 4 години або заморожувати 2 години або доки не стане твердим, а потім перекласти в морозильній мішок і зберігати у холоді до 1 місяця.

00:00