Паленка (жжёнка)

    

3 Жовтня, 2016

Энциклопедия чая

Ingredients

Ром темний - 250 мл

Коньяк - 250 мл

Спирт - 100 г

Вино червоне напівсолодке - 1 л

Цукор колотий кусковий - 1кг

Чай міцний гарячий - 1 л

Лимони - 10 штук

Апельсини - 5 штук

Фініки - 200 г

Чорнослив - 200 г

Кишмиш - 200 г

Кориця

Гвоздика

Directions

1Взяти колотий цукор і потерти їм цедру лимонів і апельсинів.

2Вичавити сік з лимонів і апельсинів.

3З чорносливу та фініків вийняти кісточки.

4Укласти чорнослив, фініки і кишмиш на дно посуду, в якій готують паленку. Додати корицю, гвоздику, лимонний і апельсиновий сік, гаряче червоне напівсолодке вино, коньяк і ром. Зверху покласти металеву решітку, за розміром трохи більшого за діаметр посуду, а на решітку - колотий цукор.

5Цукор полити спиртом і підпалити. Коли спирт прогорить, а розплавлений цукор стече крізь ґрати вниз, додати гарячий міцний чай і дати паленці настоятися 15-20 хвилин, періодично помішуючи до повного розчинення цукру.

6Потім паленку розлити по чашках для гарячого пуншу.

Паленка (жжёнка) - улюблений напій О.С. Пушкіна. Він був постійно прописаний в кулінарній книзі предків поета.

Готують паленку, як правило, за столом в гарному термостійкому посуді.

00:00