Пампушки з часником
випічка українська кухня духовка
22 Квітня, 2018
Булочки и пирожки (Семь поварят)
- Prep: 5 hrs
- Cook: 30 mins
- Yields: 10-12 шт.
Ingredients
Тісто дріжджове - 500 г
Часник - 50 г
Олія - 50 г
Сіль - 10 г
Вода - 200 г
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 330 г
Вода - 130 г
Цукор - 20 г
Масло вершкове або олія - 15 г
Дріжджі - 10 г
Сіль - 5 г
Яйця - 0,5 шт.
Directions
ОПАРНЕ ДРІЖДЖОВЕ ТІСТО:
1У підігріту до 40°С воду (2/3 норми) додати розчинені у воді та проціджені дріжджі, всипати половину борошна та перемішати до однорідної маси. Поверхню опари посипати борошном, накрити тканиною і поставити в тепле місце для бродіння на 2,5‑3 години.
2Коли опара збільшиться в об'ємі в 2 рази і почне опадати, додати рідину з розчиненими сіллю і цукром, яйця, все добре перемішати, ввести решту борошна і замісити тісто. Перед закінченням замісу додати розм'якшений жир. Тісто присипати борошном, накрити тканиною і залишити для бродіння ще на 2‑2,5 години.
3За час бродіння тісто обім'яти 2‑3 рази. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2,5 рази, при натисканні на поверхню ямка повільно вирівнюється, тісто не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.
ПАМПУШКИ:
1З тіста сформувати булочки по 100 г, дати розстоятися і випекти у духовці.
2СОУС: Часник розтерти з сіллю, поступово додаючи олію і холодну кип'ячену воду.
3За 10‑15 хвилин до подачі пампушки змочити у соусі.
4Подавати до перших і других страв.