Пампушки з часником
Пампушки з часником

Пампушки з часником

      

22 Квітня, 2018

Булочки и пирожки (Семь поварят)

  • Prep: 5 hrs
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 10-12 шт.

Ingredients

Тісто дріжджове - 500 г

Часник - 50 г

Олія - 50 г

Сіль - 10 г

Вода - 200 г

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 330 г

Вода - 130 г

Цукор - 20 г

Масло вершкове або олія - 15 г

Дріжджі - 10 г

Сіль - 5 г

Яйця - 0,5 шт.

Directions

ОПАРНЕ ДРІЖДЖОВЕ ТІСТО:

1У підігріту до 40°С воду (2/3 норми) додати розчинені у воді та проціджені дріжджі, всипати половину борошна та перемішати до однорідної маси. Поверхню опари посипати борошном, накрити тканиною і поставити в тепле місце для бродіння на 2,5‑3 години.

2Коли опара збільшиться в об'ємі в 2 рази і почне опадати, додати рідину з розчиненими сіллю і цукром, яйця, все добре перемішати, ввести решту борошна і замісити тісто. Перед закінченням замісу додати розм'якшений жир. Тісто присипати борошном, накрити тканиною і залишити для бродіння ще на 2‑2,5 години.

3За час бродіння тісто обім'яти 2‑3 рази. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2,5 рази, при натисканні на поверхню ямка повільно вирівнюється, тісто не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.

ПАМПУШКИ:

1З тіста сформувати булочки по 100 г, дати розстоятися і випекти у духовці.

2СОУС: Часник розтерти з сіллю, поступово додаючи олію і холодну кип'ячену воду.

3За 10‑15 хвилин до подачі пампушки змочити у соусі.

4Подавати до перших і других страв.

00:00