Пампушки українські з часником

      

29 Жовтня, 2017

300 рецептов. Блюда из духовки

  • Yields: 4 пампушки

Ingredients

Борошно пшеничне - 4 ст. ложки

Вода - 2 ст. ложки

Цукор - 1 ч. ложка

Дріжджі - 1/3 ч. ложки

Олія - 2 ч. ложки

Яйця - 1/6 шт.

Сіль

ДЛЯ СОУСУ:

Часник - 1 головка

Олія - 4 ст. ложки

Вода - 1/3 склянки

Сіль - 0,5 ч. ложки

Квас - трохи (за бажання)

Directions

1Половину борошна, дріжджі, цукор, сіль розвести в теплій воді та замісити тісто. Залишити для бродіння.

2Коли тісто підійде, додати решту борошна, олію, добре вимішати та знову дати підійти.

3Сформувати кульки масою 25-30 г, покласти їх на змащене олією деко та дати постояти.

4Потім пампушки змастити збитим яйцем і випікати 8‑10 хвилин.

5Перед подачею до борщу пампушки змочити часниковим соусом. Можна на пампушках попередньо зробити надрізи у вигляді хреста.

6ЧАСНИКОВИЙ СОУС: Часник потовкти у ступці з сіллю, розтерти, поступово додаючи олію і холодну кип'ячену воду.

00:00