Панцанелла – овочевий салат з хлібом

      

18 Січня, 2017

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Помідори - 300 г

Маслини, консервовані у власному соку без кісточок - 200 г

Цибуля фіолетова - 1 шт.

Базилік - 10 листочків

Хліб білий черствий (краще використовувати хліб з твердих сортів пшениці) - 300 г

Оцет винний - 80 мл

Олія оливкова extra virgin - 80 мл

Перець чорний свіжозмелений

Сіль

Directions

1Почистити цибулю і нашаткувати її кільцями.

2Замочити цибулю в мисці разом з невеликою кількістю води і 1 ст. ложкою винного оцту. Через 2 години злити рідину.

3Розрізати оливки на кілька частин. Нарізати помідори невеликими шматочками.

4Нарізати хліб великими шматками і змочити в невеликій кількості маринаду, що складається з 1 ст. ложки винного оцту і води. Хліб має стати м'яким, але не дуже в'ялим.

5Нарізати дрібно листочки базиліка.

6Помістити в салатницю помідори, оливки, цибулю, хліб, рубані листя базиліка, посолити,

7поперчити і перемішати.

8Заправити салат оливковою олією і залишками винного оцту.

Страва з регіону Тоскана

Секрет цього салату полягає в свіжості овочів і черствості тосканського хліба. Адже рецепт «Панцанелла» з'явився в бідних сім'ях Тоскани, які не викидали черствий хліб, а використовували його для приготування різних страв. Зі свіжого білого хліба, виготовленого з тіста з додаванням молока, не вийде справжній смак «Панцанелли». Найбільш наближеним варіантом до прісного тосканського хлібу є чабатта (чіабатта).

00:00