Парміджана

  ,     

19 Листопада, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

Ingredients

Баклажани - 800 г

Яйця - 1 шт.

Соус з помідорів - 400 мл

Пармезан - 70 г

Моцарелла - 200 мл

Олія - 100 мл

Сіль крупна - 1 ч. ложка

ДЛЯ СОУСУ:

Томатний соус «Пассата» або помідори, консервовані у власному соку - 500 мл

Базилік - 10 листочків

Сіль

Directions

БАКЛАЖАНИ:

1Почистити баклажани: зрізати кінчики і зняти шкірку. Нарізати баклажани уздовж скибочками завтовшки 2-3 мм.

2Покласти баклажани в миску, посипати крупною сіллю та залишити на 1 годину під пресом. Сіль допоможе баклажанам «віддати» зайву вологу.

3Відкинути баклажани на друшляк, а потім обережно злегка віджати їх руками.

4Розігріти на сковороді олію і підсмажити в ній баклажани до золотистого кольору з двох сторін.

СОУС:

1Вилити на сковороду томатний соус, додати листочки базиліка, сіль і готувати на слабкому вогні, періодично помішуючи, 20-25 хвилин, до загусання. Соус «Пассата» можна замінити консервованими у власному соку помідорами, в цьому випадку спочатку їх слід подрібнити за допомогою блендера.

ПАРМІДЖАНА:

1Нарізати моцарелу тонкими кружечками.

2Збити в мисці яйце.

3Розігріти духовку до 180°С.

4Змастити томатним соусом глибоку форму для випічки. Викласти в форму шар з баклажанів, посипати тертим пармезаном, далі шар з моцарели, потім знову шар з баклажанів і далі так само до краю форми.

5Полити зверху баклажанний пиріг томатним соусом і збитим яйцем.

6Поставити форму в духовку приблизно на 45 хвилин.

7Парміджану подають до столу злегка теплою.

Страва з регіону Кампанія

00:00