Печиво пісочне (базовий рецепт)
26 Липня, 2018
Пегги Поршен. Сладкий праздник
Ingredients
Масло вершкове несолоне м'яке - 200 г
Цукрова пудра - 200 г
Яйця - 1 шт.
Борошно - 400 г + ще трохи для посипання робочої поверхні
ДОДАТКОВІ АРОМАТИЗАТОРИ:
Ваніль - зернятка 1 стручка (для ванільного печива)
Лимон - 1 шт. (цедра) (для лимонного)
Апельсин - 1 шт. (цедра) (для апельсинового)
Какао-порошок - 50 г замість 50 г борошна (для шоколадного)
Directions
1Використовуючи міксер, збити у мисці вершкове масло, цукор і обраний ароматизатор. Суміш має стати гладкою та однорідною. Важливо не перестаратися, бо тісто вийде дуже рідким і буде розповзатися по листу.
2Збити яйце до однорідності. Додати борошно. На низькій швидкості змішати яйце з борошном і раніше приготовленою сумішшю: тісто має стати однорідним і гладким.
3Скачати з тіста кулю, загорнути у харчову плівку та покласти в холодильник на 1 годину.
4Потім викласти тісто на посипану борошном поверхню і злегка перемісити. Покласти між двома спрямовувачами та розкачати в пласт товщиною 5 мм.
5Використовуючи формочки, вирізати з тіста печиво потрібної форми. Викласти на деко, покрите пергаментним папером, помістити в холодильник на 30 хвилин.
6Розігріти духовку до 180°С. Залежно від розміру випікати печиво 8‑12 хвилин, доки воно не зарум'яниться по краях.
7Вийняти з духовки та перекласти на решітку охолоджуватися.