Пиріг грушевий з вином

    ,

22 Вересня, 2016

Изысканная выпечка 2014 №59

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

ДЛЯ БІСКВІТА:

Груші - 4 шт.

Цукор дрібнокристалічний - 50 г

Цукор темно-коричневий швидкорозчинний - 150 г

Яйця - 4 шт.

Вино біле солодке (або цукровий сироп, або яблучний сік) - 300 мл

Масло вершкове розм'якшене - 175 г

Борошно - 300 г

Розпушувач - 1 ч. ложка

Ванільний екстракт - 1 ч. ложка

ДЛЯ ПРИКРАСИ:

Смородина червона - 125 г

Желе з червоної смородини - 125 г

Листочки м'яти - маленький пучок

Directions

ГРУШІ

1Влити біле вино, сироп або сік в каструльку, всипати цукор і довести до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Зменшити вогонь і варити при слабкому кипінні.

2Очистити груші, розрізати навпіл і вибрати ложечкою серцевину.

3Опустити половинки груш в каструльку з вином (сиропом або соком), накрити кришкою і варити 10-12 хвилин до м'якості.

4Витягти фрукти з каструльки і в кухонному комбайні подрібнити половину груш в пюре, додавши 2 ст. ложки отриманого сиропу. Остудити пюре і залишки груш.

5Закип'ятити сироп і уварити на дві третини. Остудити.

БІСКВІТ

1Розігріти духовку до 180°С.

2У мисці збити вершкове масло з коричневим цукром в світлу кремоподібну масу. По одному ввести яйця, ретельно збиваючи після кожного додавання. Підмішати грушеве пюре і ванільний екстракт. Ввести муку з розпушувачем і вимісити до однорідності.

3Поставити круглу силіконову форму діаметром 22 см на деко і викласти в неї тісто. Розрівняти поверхню і зворотньою стороною ложки зробити в центрі невелику ямку. Випікати 30-35 хвилин - готовність перевірити зубочисткою.

4Дістати з духовки, переставити форму на решітку і залишити охолоджуватися. Часто наколоти зубочисткою, полити увареним винним сиропом і залишити просочуватися.

5Перекласти пиріг на блюдо або дошку.

ПРИКРАСА

1Нарізати скибочками залишки половинок груш і викласти в центрі пирога по колу. У центр покласти червону смородину. Ложкою полити фрукти розігрітим червоносмородиновим желе і прикрасити парою листочків м'яти.

2Для святкового столу можна обв'язати пиріг по нижньому краю гарною стрічкою і подавати на блюді з ніжкою. Подати до пирога шампанське або вино.

00:00