Пиріг зі шпинатом по-лігурійськи
пироги італійська кухня духовка
7 Березня, 2017
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 6 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 300 г
Вода - 150-200 мл
Оливкова олія extra virgin - 20 мл
Сіль
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Рікотта або сир (творог) - 200 г
Шпинат (заморожений) - 400 г
Яйця - 4 шт.
Пармезан (тертий) - 50 г
Мускатний горіх тертий
Сіль
Directions
ТІСТО:
1Насипати в миску борошно, влити оливкове масло і теплу воду, посолити. Вимішувати тісто руками 8-10 хвилин.
2Сформувати з тіста кулю, загорнути її в харчову плівку і залишити на 1 годину в прохолодному місці.
НАЧИНКА:
1Помістити заморожений шпинат в киплячу воду на 5-7 хвилин. Відкинути шпинат на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
2Порізати дрібно готовий шпинат.
3Помістити в миску рікотту, пармезан, яйця (3 шт.), шпинат, дрібку солі, мускатний горіх і ретельно перемішати всі інгредієнти.
ПИРІГ:
1Покласти папір для випікання в круглу форму для випічки (діаметр 28 см).
2Розділити тісто на дві частини. Одна частина має бути в два рази більша за іншу.
3Розкачати велику частину тесту товщиною 6-7 мм.
4Помістити тісто в круглу форму для випічки. Краї тесту мають трохи виступати за бортики форми.
5Змастити тісто начинкою.
6Розкачати решту тіста, вирізати з неї смужки шириною 7-8 мм і укласти їх на начинку перехресними лініями.
7Закрити бортики тіста. Змастити зверху пиріг яйцем.
8Розігріти духовку до 180°С. Випікати пиріг в духовці 35-40 хвилин.
Страва з провінції Лігурія