Пиріг зі шпинатом по-лігурійськи

      

7 Березня, 2017

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 300 г

Вода - 150-200 мл

Оливкова олія extra virgin - 20 мл

Сіль

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Рікотта або сир (творог) - 200 г

Шпинат (заморожений) - 400 г

Яйця - 4 шт.

Пармезан (тертий) - 50 г

Мускатний горіх тертий

Сіль

Directions

ТІСТО:

1Насипати в миску борошно, влити оливкове масло і теплу воду, посолити. Вимішувати тісто руками 8-10 хвилин.

2Сформувати з тіста кулю, загорнути її в харчову плівку і залишити на 1 годину в прохолодному місці.

НАЧИНКА:

1Помістити заморожений шпинат в киплячу воду на 5-7 хвилин. Відкинути шпинат на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2Порізати дрібно готовий шпинат.

3Помістити в миску рікотту, пармезан, яйця (3 шт.), шпинат, дрібку солі, мускатний горіх і ретельно перемішати всі інгредієнти.

ПИРІГ:

1Покласти папір для випікання в круглу форму для випічки (діаметр 28 см).

2Розділити тісто на дві частини. Одна частина має бути в два рази більша за іншу.

3Розкачати велику частину тесту товщиною 6-7 мм.

4Помістити тісто в круглу форму для випічки. Краї тесту мають трохи виступати за бортики форми.

5Змастити тісто начинкою.

6Розкачати решту тіста, вирізати з неї смужки шириною 7-8 мм і укласти їх на начинку перехресними лініями.

7Закрити бортики тіста. Змастити зверху пиріг яйцем.

8Розігріти духовку до 180°С. Випікати пиріг в духовці 35-40 хвилин.

Страва з провінції Лігурія

00:00