Ingredients
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Капуста - 1 кг
Морква - 2 шт.
Молоко - 0,5 л
Масло вершкове - 20 г
Яйця - 4 шт.
Сіль
Перець
ДЛЯ ТІСТА:
Сир (творог) - 250 г
Масло вершкове - 125 г
Яйця - 2 шт. + 1 жовток
Цукор - 1 ст. ложка
Борошно - 2 склянки
Розпушувач - 1 ч. ложка
Кава - трошечки
Directions
1Капусту дрібно нашаткувати, додати терту на крупній тертці моркву, залити молоком і перемішати.
2Довести до кипіння, зменшити вогонь і хвилин 30 готувати під кришкою, періодично помішуючи.
3Сир (творог), яйця, цукор і розм'якшене масло добре перемішати до однорідності, ввести просіяне борошно з розпушувачем і замісити м'яке податливе тісто.
4Покласти тісто в пакет і покласти в холодильник на 30 хвилин.
5Капусту відкинути на друшляк і злегка віджати. Перекласти у велику миску, додати вершкове масло, остудити і вбити яйця. Посолити, поперчити, добре перемішати і залишити повністю остигати.
6В цей час розділити тісто на дві нерівні частини.
7Форму змастити маслом.
8Тісто розкачати під форму (коло або квадрат).
9Розподілити більшу частину тіста по дну та бортах форми. Викласти начинку і добре ущільнити її. Меншу частину тіста розкачати, нарізати смужки та прикрасити верх. З тіста вирізати кленові листочки і розподілити їх по поверхні пирога.
10Краї тіста по периметру форми скачати у валик і зробити насічку ножем.
11Заварити зовсім небагато кави і, вмочуючи в неї зубочистку, намалювати прожилки на листі.
12Злегка збити жовток і змастити листя і краї пирога.
13Поставити пиріг в розігріту до 180°С духовку та випікати до готовності приблизно 50‑60 хвилин (тісто має стати золотистим)
14Дати трохи охолонути і подати на стіл.