сливовий пиріг
сливовий пиріг

Пиріг сливовий

    

11 Вересня, 2018

300 рецептов. Блюда из духовки

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Згущене молоко - 0,5 чашки

Вода - 0,5 чашки

Лимон - 1 ч. ложка соку

Сливи - 1 чашка

Масло вершкове - 1 чашка

Цукор - 1,5 чашки

Яйця - 4 шт.

Борошно - 2,5 чашки

Сода - 1 ч. ложка

Розпушувач - 1 ч. ложка

Directions

1Змішати молоко, воду та лимонний сік. Дати постояти, щоб молоко згорнулося.

2Проварити сливи у воді, доки не розм'якшаться, вийняти кісточки та дрібно нарізати.

3Збити вершкове масло, щоб воно стало легким і пухнастим. Поступово ввести в нього 1 чашку цукру та жовтки, ретельно збиваючи після кожної добавки.

4Змішати борошно, соду і розпушувач. Ввести борошняну суміш по черзі з молоком, яке згорнулося. Потім підмішати сливи. Відставити у бік.

5Збивати яєчні білки до м'яких піків. Поступово додати у білок 0,5 чашки цукру, збиваючи до густоти, але не до сухості. Ввести білок у сливову суміш.

6Вилити все в прямокутну форму висотою 3‑5 см і випікати 35‑40 хвилин при 175°С або до готовності.

7Пиріг охолодити та розрізати на два шари. Між шарами покласти сливову глазур. Покрити глазур'ю боки та верх пирога.

00:00