Пиріжки солодкі з начинкою від Едда Кімбера

    , ,

1 Квітня, 2018

Baking Heaven 2016 Christmas Heaven

  • Yields: 15-20 шт.

Ingredients

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Солодка начинка з подрібнених сухофруктів і горіхів, магазинна або домашня - 600 г

Марципан або мигдальна паста, магазинна або домашня - 200 г

Яйця - 1 шт., злегка збите

ДЛЯ СОЛОДКОГО ТІСТА:

Ваніль - 1 стручок

Борошно звичайне - 400 г

Мигдаль мелений - 35 г

Глазур цукрова - 75 г

Сіль - 1 дрібка

Масло несолоне - 250 г

Яйця - 2 жовтки

Вода - 1 ст. ложка

Directions

1Розрізати ванільний стручок навпіл посередині та очистити від насіння.

2Покласти ваніль в чашу кухонного комбайна разом із борошном, мигдалем, цукровою глазур'ю та сіллю. Збивати в імпульсному режимі кілька разів, доки все не змішається рівномірно.

3Додати нарізане кубиками і охолоджене масло та змішати в імпульсному режимі, доки суміш нагадуватиме грубі сухарі.

4Додати яєчні жовтки, крижану воду та короткий час змішувати в імпульсному режимі, але зупинитися, перш ніж тісто перетвориться у кулю (текстура має бути розсипчастою).

5Покласти тісто на робочу поверхню і вимісити руками до однорідності.

6Тісто розділити на 2 частини, розкачати у круги, потім обернути у плівку й охолоджувати принаймні 1 годину або до твердості.

7Розкачати шматочок тіста на злегка присипаній борошном робочій поверхні до товщини близько 3 мм. Круглою формою для печива діаметром 8 см вирізати стільки кружалець, скільки вийде, прибрати обрізки в сторону.

8Цими кружальцями ретельно викласти отвори двох форм для булочок або кексів на 12 виробів кожна.

9Так само розкачати другу частину тіста, вирізаючи кришки діаметром 6 см.

10Обрізки тіста поєднати, розкачати і вирізати додаткові кружальця для більшої кількості пирогів.

11Мигдалеву пасту скачати у маленькі кульки, натиснути на них, щоб вийшли плоскі кружальця і покласти на дно кожного пирога.

12Заповнити кожен пиріг начинкою, але не переповнювати, оскільки начинка може витікти та приклеїти пиріжки до форми. Опустити палець в яйце і змастити край кожного пирога, зверху накрити кришкою, обережно прижати, щоб скріпити.

13Ножем або виделкою зробити пару отворів на кришках і змастити їх залишками яйця.

14Охолоджувати пиріжки 20‑30 хвилин.

15Розігріти духовку до 180°C.

16Охолоджені пиріжки випікати 25‑30 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Нехай пиріжки охолонуть у формах 10 хвилин, перш ніж обережно перенести їх на стійку для повного охолодження.

У рецепті використовується традиційна неглибока форма для булочок. Якщо використовуються форми для кексів, пиріжки будуть трохи більшими і їх вийде менше, близько 15.

00:00