Пиріжки солодкі з начинкою від Едда Кімбера
солодка випічка духовка, Різдво, святкове
1 Квітня, 2018
Baking Heaven 2016 Christmas Heaven
- Yields: 15-20 шт.
Ingredients
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Солодка начинка з подрібнених сухофруктів і горіхів, магазинна або домашня - 600 г
Марципан або мигдальна паста, магазинна або домашня - 200 г
Яйця - 1 шт., злегка збите
ДЛЯ СОЛОДКОГО ТІСТА:
Ваніль - 1 стручок
Борошно звичайне - 400 г
Мигдаль мелений - 35 г
Глазур цукрова - 75 г
Сіль - 1 дрібка
Масло несолоне - 250 г
Яйця - 2 жовтки
Вода - 1 ст. ложка
Directions
1Розрізати ванільний стручок навпіл посередині та очистити від насіння.
2Покласти ваніль в чашу кухонного комбайна разом із борошном, мигдалем, цукровою глазур'ю та сіллю. Збивати в імпульсному режимі кілька разів, доки все не змішається рівномірно.
3Додати нарізане кубиками і охолоджене масло та змішати в імпульсному режимі, доки суміш нагадуватиме грубі сухарі.
4Додати яєчні жовтки, крижану воду та короткий час змішувати в імпульсному режимі, але зупинитися, перш ніж тісто перетвориться у кулю (текстура має бути розсипчастою).
5Покласти тісто на робочу поверхню і вимісити руками до однорідності.
6Тісто розділити на 2 частини, розкачати у круги, потім обернути у плівку й охолоджувати принаймні 1 годину або до твердості.
7Розкачати шматочок тіста на злегка присипаній борошном робочій поверхні до товщини близько 3 мм. Круглою формою для печива діаметром 8 см вирізати стільки кружалець, скільки вийде, прибрати обрізки в сторону.
8Цими кружальцями ретельно викласти отвори двох форм для булочок або кексів на 12 виробів кожна.
9Так само розкачати другу частину тіста, вирізаючи кришки діаметром 6 см.
10Обрізки тіста поєднати, розкачати і вирізати додаткові кружальця для більшої кількості пирогів.
11Мигдалеву пасту скачати у маленькі кульки, натиснути на них, щоб вийшли плоскі кружальця і покласти на дно кожного пирога.
12Заповнити кожен пиріг начинкою, але не переповнювати, оскільки начинка може витікти та приклеїти пиріжки до форми. Опустити палець в яйце і змастити край кожного пирога, зверху накрити кришкою, обережно прижати, щоб скріпити.
13Ножем або виделкою зробити пару отворів на кришках і змастити їх залишками яйця.
14Охолоджувати пиріжки 20‑30 хвилин.
15Розігріти духовку до 180°C.
16Охолоджені пиріжки випікати 25‑30 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Нехай пиріжки охолонуть у формах 10 хвилин, перш ніж обережно перенести їх на стійку для повного охолодження.
У рецепті використовується традиційна неглибока форма для булочок. Якщо використовуються форми для кексів, пиріжки будуть трохи більшими і їх вийде менше, близько 15.