Пьядина романьольська

    

23 Жовтня, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

ДЛЯ ПЬЯДИНИ:

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 500 г

Оливкова олія extra virgin - 100 г

Вода або молоко - 200 мл

Сухі дріжджі - 2 г

Сіль

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Сир вершковий сирний (творожний) - 200 г

Рукола - 100 г

Шинка сиров'ялена або варена -100 г

Directions

ТІСТО:

1Розчинити дріжджі та дрібку солі в склянці з теплим молоком або водою (з молоком пьядина вийде м'якшою).

2Насипати борошно гіркою. Зробити поглиблення, в яке додати оливкову олію, влити молоко або воду з дріжджами.

3Замісити тісто руками. Зробити з тіста кулю, покласти її у велику миску, накрити кришкою та залишити на 1 годину.

ПЬЯДИНА:

1Розділити тісто на чотири частини. Тонко розкачати кожну частину тіста кругом (діаметром 25-30 см).

2Плоску чавунну сковороду розігріти на сильному вогні та викласти на неї корж. Обсмажувати корж з кожного боку приблизно по 2 хвилини. На поверхні можуть утворюватися бульбашки, їх слід проткнути виделкою. Пьядина готується швидко, всього пару хвилин на сильному вогні. Коржик не повинен в жодному разі підгоріти. Готова пьядина має бути з невеликими коричневими бульбашками, м'яка та хрустка одночасно.

НАЧИНКА:

1Змастити гарячу пьядину сирним (творожним) сиром. Розкласти зверху спочатку листочки руколи, а потім тонкі шматочки шинки.

2Згорнути пьядину навпіл і розрізати на дві трикутні частини.

3Пьядина подається до столу гарячою, як з начинкою, так і без неї.

Страва з провінції Емілія-Романья

00:00