Масло вершкове - 10‑15 г для змащування форм
Directions
1Збити вручну окремо білки та жовтки, а потім з'єднати їх. У збиті яйця поступово всипати цукор або цукрову пудру та збивати суміш 15 хвилин до піни.
2Долити тепле молоко та збивати ще 1 хвилину.
3Потім додати ванільний цукор і поступово - просіяне борошно. Легко, без натиску перемішати до густої маси.
4Заповнити тістом низькі (не вище 2,5 см) прямокутні форми з жерсті, попередньо змащені маслом. Поставити форми у верхню частину духовки, розігрітої до 300°C, на 10 хвилин, доки тісто не пожовтіє (не пересушити!).
5Випечену масу-пластину перекинути на промаслений пергамент, змастити рівним шаром варення і, звернувши трубочкою, щільно загорнути в папір. Дати тісту охолонути.
6Зняти папір і нарізати трубочку впоперек на колечка-рулетики.