Різото з гарбузом (з цибулею шалот та часником)
каші та круп'яні страви, овочеві страви італійська кухня
18 Серпня, 2018
Fresco №1 2013 Листопад
Ingredients
Рис арборіо або карнаролі - 1 склянка
Гарбуз - 200 г
Цибуля шалот - 4 шт.
Пармезан - 100 г
Вино сухе біле - 0,5 склянки
Бульйон курячий або овочевий - 3‑4 склянки
Чебрець - 3‑4 гілочки
Часник - 2 зубчики
Масло вершкове - 60 г
Олія оливкова
Сіль
Перець чорний
Directions
1Гарбуз порізати великими кубиками, викласти на деко, збризнути оливковою олією, зверху покласти гілочки чебрецю та порізаний тонкими пластинами часник і запікати в духовці 15‑20 хвилин при 200°С до готовності гарбуза.
2З запеченого гарбуза і часнику зробити пюре.
3У сковороду з товстим дном налити оливкову олію і на середньому вогні розплавити в ній вершкове масло. Підсмажтит дрібно посічений шалот до прозорості, додати рис і ретельно перемішати.
4У сковороду влити вино. Постійно помішуючи і невеликими порціями доливаючи гарячий бульйон, довести рис до стану аль денте й кремової консистенції. Зняти із вогню.
5У різото додати гарбузове пюре і тертий пармезан, прогріти, приправте сіллю й чорним перцем.
6Подавати, прикрасивши стружкою з пармезану й гілочкою чебрецю.
Рис карнаролі називають королем рису. Цей сорт росте в провінції Верчеллі на півночі Італії. Він дещо нагадує популярний для різото рис арборіо, але в карнаролі видовженіша форма, яку він чудово зберігає й забезпечує ідеальну кремову структуру.