Салат «Гніздо»
18 Березня, 2017
Блюда страсти (Семь поварят)
- Prep: 1 hr
- Cook: 20 mins
- Yields: 2 порції
Ingredients
Яйця перепелині - 4 шт.
Спаржа зелена консервована - 6-8 пагонів
Огірки - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Листя зеленого салату - 8 шт.
Капуста білокачанна - 100 г
Манго або нектарини - 1 шт.
Чорнослив без кісточок - 4 шт.
Бодян - 1 зірочка
Олія - 1 ст. ложка
Соус соєвий - 1 ст. ложка
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Чай - 2,5 ч. ложки
Перець червоний мелений
Сіль - 1 ч. ложка
Цукор
Directions
1Яйця зварити круто, очистити та наколоти виделкою в декількох місцях. Чай заварити 2 склянками окропу, додати сіль, соєвий соус бодян. У цю суміш опустити яйця та витримати 1 годину.
2Огірки, моркву, капусту нашаткувати тонкою соломкою. Чорнослив ошпарити окропом, остудити, обсушити та нарізати шматочками. Манго або нектарини звільнити від кісточок, нарізати тонкими скибочками. Половину салатного листя нарізати смужками.
3СОУС: Збити олію, лимонний сік, сіль, цукор і перець.
4Блюдо вистелити залишилися листям салату, по краю викласти половину скибочок манго, на них у вигляді гнізда - суміш нарізаних овочів і чорносливу. У «гніздо» укласти другу половину скибочок манго, на них - яйця, оформити пагонами спаржі. Полити салат соусом.