Салат зі свіжих овочів під горіховим соусом
Салат зі свіжих овочів під горіховим соусом

Салат зі свіжих овочів під горіховим соусом

  

4 Вересня, 2018

Школа кулинара 2015 №10 Май

Ingredients

Помідори - 150 г

Огірки - 200 г

Перець солодкий - 200 г

Баклажани - 450 г

Цибуля ріпчаста - 150 г

Зелена цибуля - 60 г

Часник - 1 зубчик

Салат зелений - 70 г

ДЛЯ СОУСУ:

Волоські горіхи очищені - 0,5 склянки

Олія - 100 мл

Оцет винний - 25 мл

Кінза

Кріп

Петрушка

Перець чорний мелений

Сіль

ДЛЯ ЗАПРАВКИ З ЙОГУРТУ:

Йогурт натуральний - 1 склянка

Лимон - 0,5 шт. (сік)

Зелень будь-яка - 1 пучок

Перець чорний мелений

Сіль

Салат зі свіжих овочів під горіховим соусом

Directions

СОУС:

1Волоські горіхи обсмажити на сковороді.

2Обсмажені горіхи пропустити через м'ясорубку або дрібно нашаткувати ножем.

3Змішати з олією, додати оцет, рубану зелень, сіль і чорний перець. Дати настоятися близько 2 годин.

ЗАПРАВКА З ЙОГУРТУ:

1Змішати йогурт, лимонний сік і зелень. Посолити та поперчити.

САЛАТ:

1Баклажани очистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками. Цибулю нарізати півкільцями, часник пропустити через прес.

2На сковороді розігріти олію, викласти нарізані баклажани, трохи обсмажити.

Салат зі свіжих овочів під горіховим соусом

3Додати до баклажанів нарізану цибулю і продовжувати смажити.

4Перед готовністю цибулі додати часник, вимкнути вогонь, накрити сковорідку кришкою та дати настоятися кілька хвилин.

5Солодкий перець, помідори й огірки нарізати дрібними кубиками та залити соусом або заправкою з йогурту.

Салат зі свіжих овочів під горіховим соусом

6Змішати свіжі й обсмажені овочі.

7Викласти салат на салатне листя. Прикрасити свіжою зеленню.

Салат зі свіжих овочів під горіховим соусом

00:00