Лайм - 1 шт. (сік) + додатково більше, якщо потрібно
Directions
1Підігріти духовку до 400°F (200°C) та змішати половину помідорів, перець чилі, часник та оливкову олію в сковорідці, приправивши сіллю та перцем. Обсмажувати 20 хвилин або доки помідори та перець почнуть темніти.
2Змішувати смажену масу в кухонному комбайні, доки вона не буде добре нарізаною. Додати другу половину помідорів, дрібно нарізану червону цибулю, кінзу та ще трохи солі та перцю до кухонного комбайна та змішувати суміш в імпульсному режимі. Додайте сік лайма, ще раз включити імпульсний режим та змішувати, поки сальса не досягне бажаної консистенції (вона має зберігати певну текстуру).
3Спробувати на смак і в разі потреби додати ще приправи або сік лайма.
Цю смачну сальсу можна зробити про запас і зберігати в герметичній банці у холодильнику, соус готовий до використання в будь-який час.