Ingredients
Яблучний сік з концентрату 100% - 6 л + 400 мл
Дріжджі (для сидру або вина, в крайньому випадку пивні)
Чай - 3‑4 пакетики
Directions
1У кухлі заварити чай. Без чаю вийде алкогольний компот, що перебродив, бо в десертних яблуках, з яких робиться яблучний сік з концентрату, міститься мало таніну. А танін впливає на терпкість і колір напою.
2Залити в бутиль сік і чай (не до самого верху!), засипати зверху дріжджі. Встановити гідродозатор або рукавичку з проколом. Процес починається протягом години. На наступний ранок гранули дріжджів повністю розчиняться і на шийці з'явиться осад. Саме через цю пінку не можна наливати бутиль до самого верху (інакше заб'ються гідродозатор або рукавичка з проколом).
3Через 7‑10 днів рукавичка поникне, гідродозатор стане булькати раз на хвилину. За допомогою трубочки перелити сидр у порожню тару, намагаючись не зачепити осад на дні. Змішати з 400 мл щойно відкритого соку та перемішати перед розливом.
4Розлити в пластикові пляшки і закрити, намагаючись перед закручуванням пробок видавити повітря. Поставити в тепле місце (кімнатна температура) на пару тижнів.
5Коли пляшки з сидром стануть міцними, як камінь, - можна охолоджувати і через пару-трійку днів вживати. Чим довше сидр зберігається в теплі, тим смачніше.
6Сидр буде готовий вже через 3 тижні. А через 3 місяці це буде сидр, який не купити ні за які гроші.