юшка з рибою
юшка з рибою

Солянка рибна (без картоплі з маслинами)

    ,

22 Червня, 2017

100 рецептов для омоложения. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)

Ingredients

ВАРІАНТ 1:

Осетрина - 90 г

Цибуля - 45 г

Огірки солоні - 30 г

Томат-паста - 20 г

Каперси - 10 г

Масло вершкове - 10 г

Помідори

Лимон

Маслини

Спеції

Зелень

ВАРІАНТ 2:

Риба - 500 г

Огірки солоні - 4‑5 шт.

Цибуля - 1‑2 шт.

Помідори свіжі - 2‑3 шт. або

Томатна паста - 2 ст. ложки

Каперси - 1 ст. ложка

Маслини без кісточок - 1 ст. ложка

Петрушка - трохи свіжої зелені

Кріп - трохи свіжої зелені

Directions

1Будь-яку свіжу рибу (бажано, щоб вона не мала багато кісток) очистити від плавників, хвоста, луски та нутрощів. Відокремити філе від кісток. Філе нарізати порційними шматочками, по 3 шт. на порцію.

2З кісток і голови варити бульйон 10 хвилин, потім процідити.

3Очищену цибулю тонко нашаткувати і злегка підсмажити в суповий каструлі в олії, додати томат-пюре або томатну пасту і тушкувати 5‑6 хвилин.

4Покласти в каструлю шматочки риби, нарізані скибочками огірки, нарізані помідори, каперси, лавровий лист, трохи перцю, все це залити підготовленим гарячим бульйоном, посолити і варити 10‑15 хвилин.

5Перед подачею на стіл в солянку можна покласти вимиті маслини та дрібно нарізану зелень петрушки або кропу. Також можна додати нарізані скибочки лимона, очищеного від шкірки.

Для приготування солянки можна брати будь-яку свіжу рибу, але не дрібну і не дуже кістляву. Гарна солянка виходить з осетрової риби (осетрини, севрюги, білуги, стерляді).

00:00