Соус гострий томатний з болгарським перцем
консервація, соуси мультиварка
5 Квітня, 2017
50 000 избранных рецептов для мультиварки
Ingredients
Помідори - 2,5 кг
Перець болгарський - 1 кг
Кріп - 5 гілочок
Петрушка - 5 гілочок
Кінза - 5 гілочок
Базилік - 5 гілочок
Часник - 3-4 головки
Перчик чилі - 3 стручки
Цибуля - 2 шт.
Лавровий лист - 2 шт.
Олія - 100 мл
Оцет яблучний 9% - 100 мл
Лимонна кислота - 5 г
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 1 ст. ложка
Directions
1Пропустити через м'ясорубку очищені цибулю та перець чилі разом із насінням.
2У чашу мультиварки влити трохи олії та додати подрібнені овочі. Включити режим «Випічка» на 15 хвилин.
3Помідори, часник і болгарський перець очистити та пропустити через м'ясорубку. Додати цукор, сіль і лавровий лист.
4Влити масу в чашу мультиварки. Додати решту олії. Включити режим «Тушкування» на 1 годину. Помішувати соус під час приготування.
5Видалити лавровий лист. Додати подрібнену зелень і яблучний оцет, перемішати. Включити режим «Підігрів» або «Варка на пару» на 30 хвилин.
6Перекласти соус в стерилізовані банки, закрити кришками. Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.