соус рибний
соус рибний

Соус рибний паровий

  

18 Липня, 2018

Энциклопедия русской и европейской кухни

  • Yields: 500 г

Ingredients

Бульйон рибний - 500 г

Масло вершкове - 50 г

Борошно пшеничне - 25 г

Цибуля ріпчаста - 30 г

Петрушка або селера - 20 г кореня

Лимонна кислота - 0,5 г

Вино біле сухе - 25 г

Перець мелений - 0,5 г

Сіль - 10 г

Directions

1БІЛИЙ СОУС: Білу гарячу пасеровку з'єднати з гарячим рибним бульйоном, розмішати до однорідної маси, додати овочі та варити 25‑30 хвилин. У процесі варіння з поверхні знімати піну. Готовий соус процідити і заправити маслом (25 г).

2У готовий білий рибний соус покласти довільно нарізану цибулю, петрушку, селеру і все проварити 20‑25 хвилин.

3Після цього ввести біле виноградне сухе вино або лимонну кислоту, подрібнений перець, сіль і довести до кипіння.

4Потім покласти шматочки вершкового масла (25 г), перемішати до пoлного з'єднання масла з соусом і процідити. Соус після заправки вершковим маслом нагрівати вище 75°С не можна.

5Подавати соус до припущені осетрини, білуги, севрюги, стерляді, судака, щуки, тріски.

00:00