соус ткемалі
соус ткемалі

Соус ткемалі (з перцем)

    

18 Серпня, 2018

50 рецептов грузинской кухни

Ingredients

Слива ткемалі або алича - 1 кг

Часник - 1 головка

Кінза - 2 ст. ложки подрібненої зелені

Кріп - 2 ст. ложки подрібненої зелені

Перець стручковий подрібнений - 1,5 ч. ложки

Сіль

Цукор (за бажання)

Directions

1Перебрані та промиті сливи покласти в емальований посуд, залити водою, щоб вона їх покривала і, часто помішуючи, варити на повільному вогні, доки не зійде шкірка та не відокремляться кісточки.

2Потім сливи разом із відваром протерти через сито.

3До сливового пюре додати дрібно нарізану зелень, товчені стручковий перець і часник, сіль, за бажання - трохи цукру. Довести до кипіння й остудити.

00:00