Соус ткемалі

  ,   

22 Березня, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Сливи - 1,5 кг

Зелень - 100 г

Часник - 8 зубчиків

Цукор - 2 ч. ложки

Сіль - 1 ч. ложка

Вода

Directions

1Вимити сливи та видалити плодоніжки. Потім покласти в чашу мультиварки та залити холодною водою так, щоб вона їх тільки покривала. Включити режим «Тушкування» на 30-40 хвилин.

2Злити воду та дістати сливи, остудити їх і видалити кісточки. Приготувати зі слив пюре в блендері або за допомогою м'ясорубки.

3Очистити часник, вимити та просушити зелень.

4Готове пюре перемішати в блендері ще раз з додаванням часнику та зелені. Додати в сливову масу сіль і цукор, перемішати.

5Покласти пюре в мультиварку, довести до кипіння в режимі «Варка на пару» і поварити 10 хвилин.

6Готовий соус розкласти в стерилізовані банки та герметично закупорити металевими кришками.

00:00