томатний соус з овочами
томатний соус з овочами

Соус томатний з овочами

  

8 Липня, 2018

Энциклопедия русской и европейской кухни

  • Yields: 500 г

Ingredients

ДЛЯ ТОМАТНОГО СОУСУ:

Бульйон рибний - 600 г

Маргарин столовий - 40 г

Борошно пшеничне - 40 г

Морква - 50 г

Цибуля ріпчаста - 30 г

Петрушка або селера - 20 г

Томат-пюре - 280 г

Маргарин вершковий - 20 г

ДЛЯ ГАРНІРУ:

Морква - 188 г

Цибуля ріпчаста - 143 г

Петрушка - 53 г кореня

Маргарин вершковий - 40 г

Вино біле сухе - 50 г

Лимонна кислота - 0,5 г

Масло вершкове (для заправки) - 30 г

Спеції

Directions

ТОМАТНИЙ СОУС:

1Гарячу білу пасеровку з'єднати при помішуванні з гарячим рибним бульйоном до утворення однорідної маси і довести до кипіння.

2У пасеровані моркву, петрушку, селеру, ріпчасту цибулю додати томат-пюре та продовжувати пасерування.

3Потім овочі з томатом-пюре з'єднати з підготовленим білим соусом і варити 30‑40 хвилин. У процесі варіння з поверхні соусу знімати жир і піну.

ГАРНІР:

1Ріпчасту цибулю, моркву та петрушку дрібно нарізати і пасерувати на вершковому маргарині, додаючи перець горошком і лавровий лист.

2Потім влити біле вино та кип'ятити 5‑7 хвилин.

ТОМАТНИЙ СОУС З ОВОЧАМИ:

1З'єднати гарнір з томатним соусом, варити 10‑15 хвилин і заправити за смаком лимонною кислотою і сіллю.

2Подавати соус до припущеної риби (судака, щуки, форелі) та раків.

00:00