Стейк із риби-меч з лимоном і каперсами

      

20 Березня, 2018

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Стейк із риби-меч - 400 г

Каперси в солі - 25 г / ~ 3 ст. ложки

Салат польовий (mache) - 150 г

Лимони - 2 шт.

Олія оливкова extra-virgin - 103,5 мл / 7 ст. ложок

Сіль

Перець

Directions

1Нагріти духовку до 350°F (180°C) та змастити деко оливковою олією.

2Нарізати рибу-меч на 4 частини. Приправити сіллю та перцем з обох боків і розташувати рибу на деку.

3Видалити шкірку та серцевинку з одного з лимонів. Над мискою, щоб зібрати сік, ножем для чистки овочів розрізати між секціями та мембранами кожного плоду; вийняти цілі дольки, зберігаючи фрукти та сік. Нарізати лимонні дольки кубиками.

4Покрити рибу-меч лимонними кубиками і добре промитими каперсами. Зверху налити лимонний сік 4 ст. ложки (60 мл) оливкової олії.

5Поставити в духовку і запікати, накривши фольгою, якщо риба становитиметься занадто сухою.

6ЛИМОННИЙ СОУС: Вичавити сік із другого лимона, додати в миску, змішати з 3 ст. ложками (43,5 мл) олії; приправити сіллю і перцем за смаком.

7Поєднати салат з лимонним соусом і подати з рибою-меч.

00:00