Суп з кльоцками (з болгарським перцем)
18 Січня, 2017
Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто
- Yields: каструля 4 л
Ingredients
Яловичина (свинина, курка) - 600-700 г філе
Картопля - 500 г
Перець болгарський - 350 г
Морква - 200 г
Цибуля - 200 г
Лавровий лист
Олія
Сіль
Перець - 5-6 горошин
КЛЬОЦКИ:
Яйця - 1 шт.
Молоко - 50 мл
Борошно - близько 5 ст. ложок з верхом
Directions
1М'ясо нарізати кубиками. Варити 1 годину, періодично прибираючи накип.
2Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці. Перець очистити від насіння, нарізати соломкою. Картоплю нарізати кубиками або брусочками.
3Цибулю обсмажити на олії. Додати моркву, обсмажити.
4КЛЬОЦКИ: Яйце трохи збити, додати молоко, перемішати. Додати борошно, трохи посолити, перемішати. Тісто на кльоцки має бути не рідким, але і не густим.
5У бульйон додати картоплю, посолити. Слідом додати перець, варити 5 хвилин.
6Додати цибулю і моркву, довести до кипіння.
7Чайною ложечкою набирати тісто й опускати в киплячий бульйон. Кльоцки при варінні розбухнут, тому занадто великими їх робити не треба - достатньо 0,5 ч. ложки тіста.
8Додати перець, лавровий лист. Варити 5-7 хвилин. При необхідності досолити.
В цей яскравий, ароматний, ситний суп можна додати будь-які овочі, за смаком.