Суп з нутом

    

10 Січня, 2017

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Нут (консервований у власному соку) - 300 г

Діталоні або будь-який інший вид короткої пасти - 200 г

Сало - 100 г

Часник - 2 зубчики

Розмарин - 1 гілочка

Оливкова олія extra virgin - 20 мл

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

1Промити консервований нут під холодною водою.

2Нарізати кубиками сало.

3Подрібнити часник.

4Налити в каструлю оливкову олію, розігріти її, додати сало, часник і розмарин, пасерувати пару хвилин.

5Додати нут і 1 л гарячої води, накрити каструлю кришкою і готувати суміш 10 хвилин.

6Посолити і поперчити. Додати діталоні. Якщо в каструлі недостатньо рідини, додати трохи гарячої води. Варити суп на слабкому вогні 10-15 хвилин, до готовності.

7Подавати суп гарячим. Перед подачею на стіл можна скропити його оливковою олією.

Страва з регіону Умбрія

Для приготування цієї страви можна використовувати не тільки консервований у власному соку, а й сухий нут (150 г). Його потрібно попередньо замочити в холодній воді приблизно на 12 годин, а потім відварити.

00:00