Суп з нутом і бараниною

  

9 Грудня, 2016

Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто

  • Yields: каструля 4 л

Ingredients

Баранина - 800 г

Нут - 200 г

Картопля - 800 г

Помідори - 250 г

Цибуля - 150 г

Томатний соус або паста - 3 ст. ложки

Чебрець (тимьян) (або будь-яка зелень) - 5-7 гілочок

Олія

Перець

Сіль

Directions

1Нут замочити у воді на 4-5 годин.

2Баранину відварити протягом 30 хвилин.

3Додати нут, варити 1 годину.

4М'ясо вийняти, нарізати невеликими шматочками. Повернути в бульйон.

5Цибулю та помідори нарізати дрібно, очищену картоплю - брусочками або кубиками.

6На олії злегка обсмажити цибулю, додати помідори, обсмажити. Додати томатний соус, перемішати, тушкувати 1-2 хвилини.

7У бульйон додати картоплю. Посолити, поперчити. Варити 5-7 хвилин.

8Додати цибулю з томатами. Варити до готовності картоплі. Якщо необхідно, посолити.

9Додати чебрець, закрити кришкою. Дати настоятися 30 хвилин.

Замість нуту можна використовувати сочевицю або горох (горох треба попередньо замочити у воді на 6-8 годин).

Замість баранини можна використовувати яловичину, але краще використовувати саме баранину.

00:00