1БІЛИЙ СОУС: У 100 мл овочевого відвару додати нагріте в маслі борошно. Довести до кипіння, помішуючи.
2Частину цвітної капусти розібрати на окремі суцвіття, відварити та відкинути на друшляк.
3Цибулю і моркву нарізати та підсмажити.
4Решту капусти залити невеликою кількістю відвару і недовго відварювати. За 5-10 хвилин до закінчення варіння додати підсмажені овочі. Все довести до готовності, а потім протерти.
5Протерті овочі з'єднати з білим соусом, розвести бульйоном і проварити.
6Готовий суп заправити сумішшю з яйця, молока та вершкового масла.
7Відварену цвітну капусту покласти в суп при подачі на стіл.
Дієта при пієлонефриті, гломерулонефриті, оксалатних каменях, нирковій недостатності, гострому циститі